default-image

Σάλτσα με κιμά (bolognese)

Γυναίκα & παιδί
Σάλτσα με κιμά (bolognese)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υλικά:

Κιμάς 600 γρ      

Μπέικον 100 γρ ψιλοκομμένο      

Κρεμμύδι ξερό 1 1/2 τεμ ψιλοκομμένο      

Καρότα 2 τεμ ψιλοκομμένα      

Σέλερι 2 κλωνάρια ψιλοκομμένα      

Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη      

Ντοματοπολτός 2 κουταλιές της σούπας      

Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί (περασμένο στο μπλέντερ)      

Βασιλικός 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος      

Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού      

Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού      

Αλάτι- πιπέρι

Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού      

Νερό

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερι, τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σέλερι, τα καρότα, τα σοτάρουμε, προσθέτουμε το μπέικον, σοτάρουμε, προσθέτουμε τον κιμά συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και τέλος προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, το πολτοποιημένο ντοματάκι κον κασέ, τον βασιλικό, την ρίγανη, αλάτι - πιπέρι,την ζάχαρη και νερό ίσα να σκεπάζει τον κιμά.

Σιγοβράζουμε για περίπου 30 έως 35 λεπτά (θέλουμε η σάλτσα να δέσει). Σερβίρουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Πηγή: chefoulis.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News