default-image

Καλοκαιρινό σουφλέ

Γυναίκα & παιδί
Καλοκαιρινό σουφλέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υλικά

  • 600 γραμμ. μυζήθρα ανάλατη (φρέσκο ανθότυρο)
  • 250 γραμμ. γιαούρτι (μέτριο σε λιπαρά)
  • 3 αυγά χτυπημένα ελαφρά
  • 150 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • Λίγες ροδέλες ελιάς για το γαρνίρισμα
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο βούτυρο για την επάλειψη του σκεύους

Θα χρησιµοποιήσουµε µία φόρµα δαχτυλίδι 28 εκ. Την βουτυρώνουµε πολύ καλά και πασπαλίζουµε στα τοιχώµατά της και γύρω γύρω µε λίγη παρµεζάνα ή φρυγανιά.

Σε ένα µπολ βάζουµε τη θρυµµατισµένη µυζήθρα, το γιαούρτι και τα ψιλοκοµµένα µυρωδικά. Ανακατεύουµε πολύ καλά το µείγµα µε ένα κουτάλι. Αν θέλουµε το βάζουµε και στο µίξερ. Τέλος προσθέτουµε την παρµεζάνα και τα αυγά και ανακατεύουµε καλά, να ενωθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουµε.

Αδειάζουµε το µείγµα στη βουτυρωµένη φόρµα. Στρώνουµε την επιφάνεια µε την ανάποδη του κουταλιού και γαρνίρουµε µε τις ροδέλες ελιάς.

Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180οC για 20΄-25΄, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ, να φουσκώσει ελαφρά, αλλά στο κέντρο να είναι µαλακό.

Σερβίρουµε αµέσως γιατί, όπως όλα τα σουφλέ, κάθεται και χάνει την οπτική µαγεία του. Η γεύση του έτσι κι αλλιώς είναι τέλεια!

Πηγή: argiro.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News