default-image

Συμβουλές για τέλεια μαγειρίτσα

Γυναίκα & παιδί
Συμβουλές για τέλεια μαγειρίτσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου μάς λύνει κάθε μας απορία και μας συμβουλεύει πώς θα πετύχουμε την τέλεια μαγειρίτσα για το βράδυ της Ανάστασης.

- Για να φτιάξουμε την ωραιότερη μαγειρίτσα πρέπει να διαλέξουμε εντεράκια από μικρό αρνί η κατσίκι και αυτό γιατί τρέφονται μόνο με γάλα και δε θα βγάζουν βαριά μυρωδιά.

- Ζεματάμε τα εντεράκια και τη συκωταριά αφού τα καθαρίσουμε για να φύγει η έντονη μυρωδιά, αλλά και για να μπορούμε να τα ψιλοκόψουμε, αλλιώς μας γλιστράνε.

- Το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι χυλώνει τη μαγειρίτσα.

- Κάνουμε το αβγολέμονο πάντα την τελευταία στιγμή για να μη χρειαστεί να ξαναζεστάνουμε και μας ψηθεί το αβγό.

Δοκιμάστε τη μαγειρίτσα της γιαγιάς που μας προτείνει η Αργυρώ:

1 συκωταριά αρνίσια, πνευμόνια και εντεράκια

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

1 μαρούλι χοντροκομμένο

1 φλ. τσαγιού άνηθος ψιλοκομμένος

2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος

1 φλ. του καφέ ρύζι γλασέ

Για το αβγολέμονο

3 αβγά

Χυμός λεμονιού

Πλένουμε καλά τα εντεράκια, τη συκωταριά και τα πνευμόνια. Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 10'. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Με ένα ψαλίδι κουζίνας ψιλοκόβουμε τα εντόσθια σε πολύ μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα τσιγαρίζουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 15'. Ρίχνουμε το μαρούλι και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Μετά από 5' προσθέτουμε 1 κουταλιά από το ζεστό ζωμό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε για 40'. Περίπου 20' πριν κατεβάσουμε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι.

Για το αβγολέμονο: Χτυπάμε τα ασπράδια. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και ρίχνουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού. Παίρνουμε ζωμό από το φαγητό και αραιώνουμε το αβγολέμονο. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Βράζουμε για 2-3' και σερβίρουμε τη σούπα με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: argiro.gr  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News