default-image

Αλμυρά μάφινς

Γυναίκα & παιδί
Αλμυρά μάφινς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. ζάχαρη

1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

1/4 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

1 1/4 φλιτζάνι γάλα

1 αβγό

1/2 φλιτζάνι λειωμένο βούτυρο

1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί

1 1/2 φλιτζάνι ζαμπόν κομμένο σε κύβους

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζετε χάρτινα φορμάκια για μάφινς σε φόρμα με 12 θέσεις μάφινς. Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το θυμάρι σε ένα μέτριο μπολ.

Σε ένα χωριστό κύπελλο ανακατέψτε το γάλα, το αβγό, και το λειωμένο βούτυρο.

Αναμειγνύετε το μείγμα γάλακτος στο μείγμα με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ανακατεύετε μαζί με το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το τυρί. Με ένα μεγάλο κουτάλι βάζουμε το μείγμα στα φορμάκια.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν σε σχάρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News