default-image

Λαχανόρυζο με ντομάτα και λουκάνικα

Γυναίκα & παιδί
Λαχανόρυζο με ντομάτα και λουκάνικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υλικά:

4 κ.σ. ελαιόλαδο

800 γραμμ. λάχανο κομμένο σε χοντρά κομμάτια

1 πράσο ψιλοκομμένο

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 καρότα ψιλοκομμένα

2 κλωνάρια σέλερι

2 χωριάτικα λουκάνικα χωρίς το περίβλημα, κομμένα σε φέτες

1 φλιτζ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα

400 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

 φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 λεμόνι

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα και το σέλερι. Τα ανακατεύουμε να μαραθούν.

2. Προσθέτουμε τα λουκάνικα. Σοτάρουμε για 3΄-4΄. Τέλος προσθέτουμε το λάχανο και τα ντοματάκια. Συμπληρώνουμε 2 φλιτζ. νερό και βράζουμε για 10΄.

 3. Προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 10΄. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και στύβουμε το λεμόνι. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: argiro.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News