default-image

Κοτόπουλο με μέλι και τσίλι

Γυναίκα & παιδί
Κοτόπουλο με μέλι και τσίλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υλικά:

2 κ.γ. σκόνη σκόρδου

2 κ.γ. σκόνη τσίλι

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. τριμμένο κύμινο

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι

8 μπουτάκια κοτόπουλου

Λίγο ελαιόλαδο

6 κ.σ. μέλι

2 κ.γ. ξίδι μηλίτη

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C. Αναμείξτε τα πρώτα 6 υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε μέσα το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα τα μπουτάκια.

Λαδώστε τη σχάρα και βάλτε πάνω τα μπουτάκια κοτόπουλου. Ψήστε τα για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε το μέλι με το ξίδι, ανακατεύοντας καλά. Βγάλτε το κοτόπουλο από το φούρνο και αλείψτε το με το 1/4 της κούπας από το μείγμα του μελιού. Ξαναβάλτε το στη σχάρα για 1 λεπτό. Βγάλτε το από το φούρνο και γυρίστε το από την άλλη πλευρά, αλείφοντάς το με το υπόλοιπο μείγμα μελιού. Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο φούρνο και ψήστε το 1 ακόμα λεπτό ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News