Υλικά:
2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
2 κ.γ. σκόνη τσίλι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
1 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
8 μπουτάκια κοτόπουλου
Λίγο ελαιόλαδο
6 κ.σ. μέλι
2 κ.γ. ξίδι μηλίτη
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C. Αναμείξτε τα πρώτα 6 υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε μέσα το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα τα μπουτάκια.
Λαδώστε τη σχάρα και βάλτε πάνω τα μπουτάκια κοτόπουλου. Ψήστε τα για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε το μέλι με το ξίδι, ανακατεύοντας καλά. Βγάλτε το κοτόπουλο από το φούρνο και αλείψτε το με το 1/4 της κούπας από το μείγμα του μελιού. Ξαναβάλτε το στη σχάρα για 1 λεπτό. Βγάλτε το από το φούρνο και γυρίστε το από την άλλη πλευρά, αλείφοντάς το με το υπόλοιπο μείγμα μελιού. Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο φούρνο και ψήστε το 1 ακόμα λεπτό ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο.