default-image

Τα φαβορί είναι αυτά που συνεχίζουν στο Europa League  

Ποδόσφαιρο
Τα φαβορί είναι αυτά που συνεχίζουν στο Europa League  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιτσκοκική πρόκριση της Μπορούσια Ντόρτμουντ, χωρίς να πιεστεί πέρασε η Μίλαν

Η απίθανη παρέα της Έστερσουντ κέρδισε μέσα στο Λονδίνο την Άρσεναλ με 1-2, όμως το μεγαλύτερο αποτέλεσμα της ιστορίας της δεν συνοδεύτηκε από μία ακόμα τρελή πρόκριση.

Αυτό το παραμύθι τελείωσε ένδοξα. Η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της Έστερσουντ θα μείνει στην ιστορία ως ένα αποτέλεσμα δίχως υλικό αντίκρισμα, αλλά δεν παύει να είναι ένα σπουδαίο αντίο από μία απίθανη παρέα από την Σουηδία που θάμπωσε όλη την Ευρώπη φέτος.

Με μπροστάρη τον Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο, οι Σουηδοί έκαναν την Άρσεναλ να τα χρειαστεί αφού με δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά (22’, 23’) πάγωσαν το Emirates, βάζοντας τις βάσεις για μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (πρώτο παιχνίδι 0-3 υπέρ των Άγγλων).

Οι «κανονιέρηδες» μείωσαν στην επανάληψη με τον Κολάσινατς, όμως δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα με 1-2, δείχνοντας και πάλι την παροιμιώδη αστάθεια τους από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Χιτσκοκική πρόκριση για την Μπορούσια Ντόρτμουντ που χρειάστηκε ένα γκολ του Σμέλτσερ στο τέλος για να πάρει το 1-1 στην έδρα της Αταλάντα, την ώρα που η Μίλαν έκανε κανονική αγγαρεία απέναντι στην Λουντογκόρετς, την οποία κέρδισε με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπορίνι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των επαναληπτικών (πλην της ΑΕΚ) για τη φάση των «16» του Europa League (με κεφαλαία οι ομάδες που προκρίθηκαν)

ΜΙΛΑΝ - Λουντογκόρετς 1-0

(21’ Μπορίνι)

ΑΡΣΕΝΑΛ - Έστερσουντ 1-2

(47’ Κολάσινατς / 22’ Αιές, 23’ Σέμα)

Αταλάντα - ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 1-1

(11’ Τολόι / 83’ Σμέλτσερ)

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ - Σπαρτάκ Μόσχας 1-2

(57’ Ετσέιτα / 44’ Λουίς Αντριάνο, 85’ Μελγκαρέχο)

ΜΠΡΑΓΚΑ - Μαρσέιγ 1-0

(31’ Όρτα)

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1

(10’ Νταμπούρ, 73’ πεν. Μπερίσα / 28’ Νάβας)

Πηγή: sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News