Νηπιαγωγείο, αμφιθέατρο και βιβλιοθήκη το κτίριο του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Ροδιάς

Ηράκλειο
Νηπιαγωγείο, αμφιθέατρο και βιβλιοθήκη το κτίριο του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Ροδιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποφασίστηκε η αγορά του από το Δήμο Μαλεβιζίου

Την απόφαση να εξετάσει τη δυνατότητα αγοράς του κτιρίου του ελαιουργείου του Συνεταιρισμού Ροδιάς που βρίσκεται στην καρδιά του οικισμού, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τα μέλη του Συνεταιρισμού, τον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο της Ροδιάς για να διερευνηθεί αυτή η προοπτική και εφόσον υπάρχει η θετική πρόθεση των τοπικών φορέων, θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του ακινήτου από τους αρμόδιους ορκωτούς εκτιμητές.

Πρόκειται για ένα κτίριο 760 περίπου τετραγωνικών μέτρων που μπορεί να καλύψει πολλές ανάγκες, όπως να λειτουργήσει ως πολυχώρος εκδηλώσεων με αμφιθέατρο, να στεγάσει ένα νέο νηπιαγωγείο (και να μετατραπεί το νυν νηπιαγωγείο σε βρεφικό και παιδικό σταθμό), να στεγάσει μια βιβλιοθήκη και γενικότερα να λειτουργεί ως ένας λειτουργικός χώρος προς όφελος όλων των κατοίκων της Ροδιάς.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Οι αναπλάσεις ανάλογων κτιρίων και η μετατροπή τους σε χώρους παιδείας, πολιτισμού και αναψυχής για τους κατοίκους των οικισμών μας, είναι μια τακτική που προσθέτει αξία, βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και συμβάλει στην ανάπτυξη των οικισμών μας. Εδώ στη Ροδιά, εφόσον η διαδικασία που ξεκινήσαμε έχει την επιθυμητή κατάληξη, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια τέτοια κυψέλη χαράς και δημιουργίας για μικρούς και μεγάλους. Η βούληση υπάρχει, η διαδικασία ξεκίνησε και ελπίζω να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News