Όριο στους τουρίστες που παραθερίζουν σε Ελαφονήσι – Μπάλο;

Χανιά
Όριο στους τουρίστες που παραθερίζουν σε Ελαφονήσι – Μπάλο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα νέο πλαίσιο βιώσιμης ανάπτυξης των περιοχών NATURA καλούνται να εφαρμόσουν οι Φορείς διαχείρισης σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να μπει τέλος σε φαινόμενα καταπατήσεων και αυθαιρεσιών που παρατηρούνται σε περιοχές μεγάλης επισκεψιμότητας.

Για το Ελαφονήσι και το Μπάλο που κάθε καλοκαίρι βουλιάζουν από κόσμο, επανέρχεται ως προτεινόμενη λύση η ελεγχόμενη προσέλευση.

Στο περιθώριο του συνεδρίου για την προστασία και βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών του ευρωπαϊκού δικτύου NATURA 2000 στην Κρήτη που άρχισε σήμερα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, ο αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής εμφανίσθηκε υπέρ της επιβολής εισιτηρίου υπό προϋποθέσεις.

Τη δυνατότητα ανάπτυξης συνεργασιών για τη διαχείριση περιοχών του δικτύου NATURA παρέχει ο νέος νόμος που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο.

Στο συνέδριο που οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, ειδικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν καλές πρακτικές βιώσιμης διαχείρισης και προστασίας των περιοχών NATURA.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News