Φονικό Ανώγεια: ο  Λευτέρης Καλομοίρης κ΄ o Γιώργος Ξυλούρης τα θύματα του διπλού φονικού

Κρήτη
Φονικό Ανώγεια: ο  Λευτέρης Καλομοίρης κ΄ o Γιώργος Ξυλούρης τα θύματα του διπλού φονικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως συνέβη το διπλό φονικό

Δύο οικογένειες στα Ανώγεια ντύθηκαν στα μαύρα. Ένας καυγάς, δύο νεκροί και ένας τραυματίας συνθέτουν το σκηνικό του διπλού φονικού που στοίχισε τη ζωή στον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη.

Όλα ξεκίνησαν από ένα καυγά ανάμεσα στον Γιώργο Ξυλούρη και το γιο του Λευτέρη Καλομοίρη. Έναν καυγά για κτηματικές διαφορές, για τα μητάτα που διατηρούν οι δύο οικογένειες. Οι δύο νέοι άνδρες φαίνεται να πιάστηκαν στα χέρια. Προς στιγμήν ο καυγάς έληξε αλλά μετά από λίγη ώρα ο Γιώργος Ξυλούρης επέστρεψε οπλισμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λευτέρης Καλομοίρης που βρέθηκε με δύο τραύματα από σφαίρα στο στήθος, μπήκε στη μέση για να προστατέψει το γιο του. Οι σφαίρες τον βρήκαν στο στήθος και έπεσε νεκρός.

Ο γιος του Καλομοίρη στη συνέχεια σήκωσε όπλο και πυροβόλησε τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη. Ο Ξυλούρης μετά από λίγο πέφτει νεκρός με 7 τραύματα από σφαίρα στο στήθος. Ο νεαρός Καλομοίρης διέφυγε από το σημείο και αναζητήθηκε μέχρι που παραδόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Τραυματίας είναι ένας 30χρονος από τα Ανώγεια που περνούσε από το σημείο. Ήταν τυχερός ωστόσο μέσα στην ατυχία του, καθώς φέρει μονάχα ελαφρύ τραύμα στο πόδι και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Πολύ γρήγορα όλο το χωριό των Ανωγείων βρέθηκε στο πόδι, να αναζητά απαντήσεις πως ξεκίνησε όλο αυτό και πως κατέληξε σε μια τραγωδία με δύο άνδρες νεκρούς. Μάλιστα οι οικογένειες των δυο νεκρών εκτός του ότι έμεναν πολύ κοντά , είχαν συγγενικούς  και κοινωνικούς δεσμούς «δεμένους» με κουμπαριές και συντεκνιές.

Οι κάτοικοι των Ανωγείων έμειναν εμβρόντητοι από τα νέα. Πολύ γρήγορα το κέντρο ενδιαφέροντος του οικισμού έγινε το Κέντρο Υγείας. Εκεί συγκεντρώθηκαν συγγενείς και συγχωριανοί των εμπλεκόμενων στο φονικό. Τα νέα ότι οι δύο άνδρες ήταν νεκροί διαδόθηκαν γρήγορα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

Οι σοροί των δύο νεκρών μεταφέρθηκαν σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ο 30χρονος και στο Γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου ο 62χρονος.

Λευτέρης Καλομοίρης ο μαντιναδολόγος

Ο Λευτέρης Καλομοίρης, ο 62χρονος που έπεσε νεκρός στα Ανώγεια το απόγευμα του Σαββάτου, ήταν ιδιαίτερα γνωστός για την ενασχόληση του με τη λαϊκή παράδοση και τα κοινά. Ήταν από τους πιο γνωστούς μαντιναδολόγους και για χρόνια είχε διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Η προφητική μαντινάδα ….

 Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε μια δισκογραφική δουλειά στην οποία ο Λευτέρης Καλομοίρης είχε γράψει μαντινάδες.

Λέει λοιπόν σε μία από αυτές: «Αν έχει δεύτερη ζωή ο θάνατος χαλάλι, αφού θα ξαναγεννηθώ να σ΄αγαπήσω πάλι».

Οι μαντινάδες του Λευτέρη Καλομοίρη στα «Διακριτικά»

Πριν δύο χρόνια ο Λευτέρης Καλομοίρης είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή «Διακριτικά» της Κρήτη TV. Συμμετείχε σε ένα αφιέρωμα στον λυράρη και ερμηνευτή Γιώργο Καλομοίρη και τότε οι μαντινάδες που είχε πει ήταν οι εξής δύο:

«Να γκρεμιστούνε τα βουνά, σόπατο να γενούνε

Όσο μπορούνε πιο μακριά τα μάτια να θωρούνε»

«Με την αγάπη εμάλωσα και ποιος θα μας εσάσει

Που να κατέχει από σασμούς, να μην τα σοχαλάσει»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News