Με... ένα φορτωμένο πρόγραμμα στο Ηράκλειο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Κρήτη
Με... ένα φορτωμένο πρόγραμμα στο Ηράκλειο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με το Δήμαρχο Ηρακλείου είχε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Οικονομικών

Με πρώτο σταθμό τη Λότζια στο Ηράκλειο βρίσκεται από χτες, Πέμπτη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που σήμερα έχει ένα αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα.

Ο Υπουργός Οικονομικός θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για την ανάπτυξη, σε κοινή εκδήλωση των τοπικών Επιμελητηρίων, καθώς επίσης θα έχει μπαράζ επαφών τόσο με αυτοδιοικητικούς όσο και με επιφανείς, καταξιωμένους εκπροσώπους του επιχειρεί.

Μια επίσκεψη που έχει ως σημείο αναφοράς τη βραδινή συνεστίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου.

Πριν τη συνεστίαση, η οποία θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ στο κέντρο διασκέδασης “Έπαυλη” στους Μαλάδες, ο υπουργός Οικονομικών θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση, που συνδιοργανώνουν στις 7 το απόγευμα το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Οικονομικό Επιμελητήριο-Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Τμήμα Ανατολικής Κρήτης. Η εκδήλωση έχει ως θέμα “Έξοδος και ανάπτυξη με την κοινωνία σύμμαχο”.

Ο κ. Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχει συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες της Κρήτης, όπως και με εκπροσώπους συνεταιριστικών τραπεζών, ενώ θα επισκεφτεί και επιχειρηματικές μονάδες που καταγράφουν μια ξεχωριστή, πετυχημένη πορεία, δείχνοντας το δρόμο για μια δυναμική, εξωστρεφή επιχειρηματικότητα.

Το πρωί λοιπόν, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό.

Αρχικά ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για το αίτημα του Δήμου να του παραχωρηθούν τα εγκαταλελειμμένα δημόσια κτίρια στο κέντρο της πόλης και ζήτησε την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.

Επίσης, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, έγινε ενημέρωση στον κ. Τσακαλώτο και για το αίτημα προς την Τράπεζα της Ελλάδος, από την διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου, η οποία έχει αναλάβει να διερευνήσει τις δυνατότητες αρωγής στους δημότες – δανειολήπτες μη εξυπηρετούμενων δανείων, να της παρασχεθούν οδηγίες για τη σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού που θα προχωρήσει σε αυτή τη διερεύνηση. Το αίτημα μέχρι στιγμής έχει μείνει αναπάντητο. Όταν ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία, όπως συμφώνησαν ο Δήμαρχος και ο Υπουργός, θα υπάρξει νέα επικοινωνία ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

«Τέλος η συζήτηση στράφηκε και στην πρόσφατη παραχώρηση των 26 στρεμμάτων της πρώην 126 Σ.Μ., από το Ταμείο Εθνικής Αμύνης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και στην προγραμματική σύμβαση που πρέπει να συναφθεί ώστε η έκταση αυτή να παραχωρηθεί εκ νέου, από την Υ.Π.Α. στον Δήμο Ηρακλείου για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης οχημάτων, βήμα που θα συμβάλει στην αναβάθμιση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης».

Η συνάντηση, στην οποία παρευρέθησαν οι βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, καθώς και στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα» τονίζει η ανακοίνωση.

Αναλυτικότερα, το “πλούσιο” πρόγραμμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου έχει ως εξής:

- Από τις 10 έως τις 10:30 π.μ.: Επίσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου και συνάντηση με το δήμαρχο Β. Λαμπρινό.

- Από τις 10:40 έως τις 11:10 π.μ.: Επίσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης και συνάντηση με τον περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη.

- Από τις 11:25 π.μ. έως 12:15 μ.μ.: Επίσκεψη στη Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και συνάντηση με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Ν. Μυρτάκη.

- Από τις 12:30 έως τη 1:20 μ.μ.: Συνάντηση με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων Μ. Μαρακάκη και το διευθυντή Δικτύων Γ. Επανωμεριτάκη.

- Από τη 1:30 έως τις 2:25 μ.μ.: Επίσκεψη στη ΒΙ.ΠΕ. και συγκεκριμένα στην εταιρεία “Πλαστικά Κρήτης Α.Ε.” - συνάντηση με τον πρόεδρο Γιάννη Λεμπιδάκη και τους Μιχάλη και Εμμανουήλ Λεμπιδάκη, μέλη του Δ.Σ.

- Από τις 2:30 έως τις 3:25 μ.μ.: Επίσκεψη στην εταιρεία Megaplast A.E. και συνάντηση με τον πρόεδρο της εταιρείας Χαρίλαο Καββαδία.

Ενόψει πάντως της σημερινής επίσκεψης του υπουργού Οικονομικών, δε λείπουν και οι αντιδράσεις. Για του λόγου το αληθές, κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν η “Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων” (ΟΕΕ/ΤΑΚ) και η “Επιμελητηριακή Σύμπραξη” (ΕΒΕΗ) σχετικά με την παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ως μοναδικού ομιλητή σε εκδήλωση που διοργανώνουν τα Επιμελητήρια Ηρακλείου (ΟΕΕ/ΤΑΚ, ΤΕΕ/ΤΑΚ και ΕΒΕΗ).

Σε ανακοίνωση τους επισημαίνουν χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι «με αφορμή τη συνδιοργάνωση εκδήλωσης από τα Επιμελητήρια Ηρακλείου (ΟΕΕ/ΤΑΚ, ΤΕΕ/ΤΑΚ και ΕΒΕΗ), με μοναδικό ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, εκφράζουμε την αντίθεσή μας αλλά και την απογοήτευσή μας για τις τοπικές διοικήσεις των Επιμελητηρίων ως προς τον τρόπο οργάνωσης αλλά και ως προς τη θεματολογία της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Βασική μας θέση για τη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν να υπάρχει ένα πάνελ συνομιλητών με διαφορετικές απόψεις (πολιτικές, οικονομικές) για την παραγωγή μίας διεξοδικής συζήτησης. Αντί αυτού επιλέχθηκε από τους διοικούντες των Επιμελητηρίων ένας μοναδικός ομιλητής που εκφράζει το κυβερνητικό αφήγημα χωρίς να υπάρχει αντίθετη άποψη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News