«Σαρώνει» ο... ελληνικός τρόπος ζωής στην Αυστραλία

Κόσμος
«Σαρώνει» ο... ελληνικός τρόπος ζωής στην Αυστραλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ένα βιβλίο διαφημίζει τον τρόπο ζωής των Ελλήνων - Εκτός από την Αυστραλία, το βιβλίο κέρδισε την αγάπη του αναγνωστικού κοινού στις ΗΠΑ και τον Καναδά

Ύμνο στον ελληνικό τρόπο ζωής, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας μας αποτελεί το βιβλίο της ομογενούς Ευγενίας Πανταχού, στην Αυστραλία, η οποίο έχει κερδίσει δύο βραβεία με τον τίτλο «Ελληνική Ζωή».

Η ομογενής συγγραφέας Ευγενία Παντάχου, απέσπασε τα βραβεία από την επιτροπή των βραβείων Gourmand Cookbook Awards, που ιδρύθηκε το 1995 και κάθε χρόνο ανακοινώνει τα καλύτερα βιβλία μαγειρικής του κόσμου με συμμετοχές από 205 χώρες.

Πρόκειται μάλιστα, σύμφωνα με τον ιστότοπο ellines.com, για την πρώτη της συγγραφική δουλειά. Το βιβλίο, αποτελεί έναν ύμνο στον ελληνικό τρόπο ζωής, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας. Περιλαμβάνει οικογενειακές ιστορίες και φωτογραφικό υλικό που σημάδεψε την πρώτη γενιά μεταναστών αλλά και των Ελλήνων ανά την υφήλιο.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι ότι ακολουθεί ημερολογιακά τις παραδόσεις και τα έθιμα της Ελλάδας, συνδυάζοντας ταυτόχρονα ελληνικές συνταγές, τις οποίες η συγγραφέας έχει συλλέξει από την μητέρα της.

Το βιβλίο της κ. Παντάχου, η οποία κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας, κυκλοφόρησε στην Αυστραλία στα αγγλικά, ώστε να είναι προσιτό και κατανοητό στις επόμενες γενιές.

«Στόχος μου ήταν να διδαχθούν τα παιδιά και τα εγγόνια μας ήθη, έθιμα και συνταγές του παρελθόντος, ώστε να μη χαθούν οι θησαυροί αυτοί με το πέρασμα του χρόνου, με την ελπίδα οι Έλληνες της τρίτης και τέταρτης γενιάς να αγαπήσουν αλλά και να διατηρήσουν την ελληνική κουλτούρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται, στην ξενιτιά», λέει η ίδια στην εφημερίδα ‘Νέος Κόσμος’.

Εκτός από την Αυστραλία, το βιβλίο κέρδισε την αγάπη του αναγνωστικού κοινού στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Yantai της Κίνας τον Μάιο του 2018, ενώ το βιβλίο «Greek Life», έχει πάρει το εισιτήριο για τον Διεθνή Διαγωνισμό Gourmand International Cookbook Awards, όπου θα ανταγωνιστεί με τα καλύτερα βιβλία μαγειρικής του κόσμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News