Ας θυμηθούμε το γέλιο

Απόψεις
Ας θυμηθούμε το γέλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικές μου σκέψεις με θετική... διάθεση

Ξεχάσαμε να γελάμε, ξεχάσαμε να “τσαλακωνόμαστε” και το πιο σημαντικό τείνουμε να ξεχάσουμε ότι με πολύ απλά πράγματα η καθημερινότητά μας μπορεί να έχει και στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης.

Δυστυχώς όλα τα προηγούμενα χρόνια οι Έλληνες - ή τουλάχιστον ένα μεγάλο ποσοστό - είχαν μάθει στην εικονική πραγματικότητα, προσπαθώντας να προσποιηθούν κάτι που ποτέ δεν ήταν... Δυστυχώς αυτή η κατηγορία στην πατρίδα μας υπάρχει ακόμα, σε μικρότερο όμως (ευτυχώς) ποσοστό. Πολλές φορές έχουμε χαρακτηρίσει συμπολίτες μας, ανθρώπους του περιβάλλοντός μας, ως “δήθεν”, κοινώς “ψώνια”.

Το περασμένο τριήμερο, με αφορμή τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε όλο το νησί, κατάλαβα για μια ακόμη φορά πόσο πολλή ανάγκη έχουμε την επικοινωνία, αλλά και το χαμόγελο. Η αλήθεια είναι ότι την τελευταία δεκαετία η καθημερινότητα και των Κρητικών έχει αλλάξει δραματικά προς το χειρότερο, μιας και τίποτα πια δε χαρακτηρίζεται ως αυτονόητο λόγω της έλλειψης υλικών αγαθών. Όμως, όπως λέει ο σοφός λαός, «δε θέλει κόπο... θέλει τρόπο».

Πάψαμε να τραγουδάμε, πάψαμε να χορεύουμε, πάψαμε να πειράζουμε ο ένας τον άλλο, κρυμμένοι πίσω από το προφίλ της σοβαροφάνειας και της λογικής... “εκτιμητής των πάντων”. Πόσοι πια οι ξερόλες ανάμεσά μας που εκφράζουν την άποψή τους δογματικά και κρίνουν πολύ εύκολα τους ανθρώπους που νιώθουν ακόμα την ανάγκη να “τσαλακωθούν”, να αυτοσαρκαστούν και να διασκεδάσουν; Αυτός ο λαός διαχρονικά χαρακτηριζόταν ως ατόφιος και όχι δήθεν.

Όλοι θυμόμαστε την καταστροφική λογική του παρελθόντος να πουλήσουμε τα πάντα για να αποκτήσουμε ακριβό αυτοκίνητο, σπίτι με πισίνα και χλιδάτες διακοπές. Αυτή η εποχή ευτυχώς μπήκε στο χρονοντούλαπο, αφήνοντας πίσω της τις τραγικές συνέπειες του σήμερα.

Ας απλώσουμε λοιπόν το χέρι, ας κλείσουμε τα αφτιά μας και ας επιλέξουμε ανθρώπους που δεν έχουν μαχαίρια για να σου τα καρφώσουν στην πλάτη... Και ας σκεφτούμε ότι ο σοφός λαός λέει πως «όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια». Αφήστε λοιπόν τις αλεπούδες να ζουν στον κόσμο τους και ας κοιτάξουμε μπροστά! Μόνο έτσι θα αφήσουμε στην ιστορία λογικές που μας πάνε μόνο πίσω. Άντε και καλή Σαρακοστή... Σίγουρα και η ψυχή μας χρειάζεται μια κάθαρση!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News