iphone app
android app
iphone app android app
Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017
ΡΥΖΙ

Κινέζικο ρύζι σοτέ


Υλικά:

2 φλ. μακρύκκοκο ρύζι (κίτρινο) βρασμένο

1 φλ. τσαγιού μανιτάρια σε φέτες

200 γραμμ. παραφίλετο κομμένο σε λωρίδες

3 κ.σ. σουσαμέλαιο

2 σκελίδες σκόρδο

5-6 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

4 κ.σ. σόγια σος

1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες

1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες

1 φλ. τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος

1 φλ. τσαγιού καλαμπόκι κατεψυγμένο

1 φλ. τσαγιού φασολάκια μακριά, κατεψυγμένα


Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνουμε το σουσαμέλαιο σε γουόκ ή σε βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα το παραφίλετο και το σοτάρουμε για 4΄-5΄. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το τζίντζερ, τις πιπεριές και τα μανιτάρια.

2. Τα αφήνουμε όλα μαζί σε δυνατή φωτιά για 3΄ και στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά, το καλαμπόκι, τα φασολάκια και το βρασμένο ρύζι.

3. Περιχύνουμε με τη σόγια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά για 5΄ επιπλέον. Σερβίρουμε το ρύζι ζεστό.

Πηγή: argiro.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση