iphone app
android app
iphone app android app
Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017
ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Γλυκόξινες γλασαρισμένες φτερούγες


Υλικά:

2 πακέτα φτερούγες κοτόπουλου (περίπου 20 κομμάτια)

Για τη μαρινάδα

2 σκελίδες σκόρδο

5 κ.σ. σόγια σος

3 κ.σ. μέλι

3 λιαστές ντομάτες

1 φλιτζ. ζωμό κότας (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 καυτερή πιπερίτσα


Εκτέλεση

1. Αφαιρούμε την άκρη της κάθε φτερούγας με κοφτερό μαχαίρι. Κόβουμε κάθε φτερούγα στα δύο. Αραδιάζουμε τα κομμάτια σε πυρίμαχο σκεύος.

2. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα τις φτερούγες. Ανακατεύουμε καλά, να βραχούν όλες.

3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το σκεύος μία νύχτα στο ψυγείο, να μαριναριστούν καλά οι φτερούγες.

4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C. Βγάζουμε τις φτερούγες από τη μαρινάδα και τις αραδιάζουμε σε ρηχό ταψάκι. Τις ψήνουμε για 25΄-30΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.

5. Τοποθετούμε τις φτερούγες σε πιατέλα. Βάζουμε τη μαρινάδα στο ταψί στο οποίο ψήσαμε τις φτερούγες και ανάβουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας μία με δύο φορές. Βράζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι η μαρινάδα να γίνει σαν παχύ σιρόπι.

6. Σερβίρουμε τη μαρινάδα σε μικρό μπολ δίπλα στην πιατέλα μαζί με τις φτερούγες. Βουτάμε κάθε φτερούγα στη σάλτσα και... απολαμβάνουμε!

Πηγή: argiro.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση