iphone app
android app
iphone app android app
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017
Ceasars με θαλασσινά

Ceasar's με θαλασσινά


Υλικά:
4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
1 κ.σ φυτικό λάδι
½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες και πλυμένες
Αλάτι / Πιπέρι
2 κ.σ χυμό λεμονιού
4 κ.σ μαγιονέζα Light
1 κ.γ Worcestershire sauce
4 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα
1 σκελίδα σκόρδο
8 φλιτζάνια μαρούλι χοντροκομμένο
½ φλιτζάνι κρεμμύδι σε ψιλές φέτες
4 κ.σ νιφάδες παρμεζάνας

Εκτέλεση:
Φτιάξε το ψωμί ξεροψημένο κρουτόν. Στο γκριλ λάδωσε ελαφρά (κατά προτίμηση με σπρέι) μια λαδόκολλα.
Άλειψε τις φέτες με το ψωμί με το λάδι και κόψε σε μικρά κυβάκια.
Άπλωσέ τα στη λαδόκολλα και άφησε να ξεροψηθούν μερικά λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφαίρεσε τα κρουτόν και άφησέ τα να κρυώσουν
Αλατοπιπέρωσε τις γαρίδες και άπλωσέ τες στην ίδια λαδόκολλα.
Άφησε στο γκριλ να ψηθούν καλά γυρίζοντας και από την άλλη πλευρά
Σε ένα μπολ ανακάταψε το χυμό λεμονιού, τη μαγιονέζα, τη Worcestershire sauce και την τριμμένη παρμεζάνα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και 2 κ.σ νερό
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακάτεψε μαζί τα κρουτόν με το μαρούλι και το κρεμμύδι.
Συμπλήρωσε με το dressing και ανακάτεψε
Πρόσθεσε τις γαρίδες συμπλήρωσε με τις νιφάδες παρμεζάνας

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση