iphone app
android app
iphone app android app
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017
Κεμπάπ

Πολίτικο κεμπάπ


Υλικά:
400 γρ. αρνίσιος κιμάς
300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 φέτες ψωμί, χωρίς την κόρα
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
Αλάτι, μάυρο πιπέρι
2 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
2-3 πίτες για σουβλάκι
Ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 ντομάτες σε φετούλες
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Πάπρικα
Σαλάτα για το σερβίρισμα
Σος μουστάρδας, μαγιονέζας

Εκτέλεση:
Ανακάτεψε τα δύο είδη κιμά σε ένα μπολ, το ψωμί - αφού το βρέξεις και το στίψεις - και τα μπαχαρικά σου (πιπέρι, αλάτι, κύμινο) μαζί με το βούτυρο.
Ζύμωσε καλά τον κιμά και άφησε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάσε σε μακρόστενα μπιφτεκάκια, όπως είναι δηλαδή τα κεμπαπ και πέρασέ τα από ξύλινη ή μεταλλική σούβλα
Ψήσε στη σχάρα ή σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για περίπου 20 λεπτά.
Λάδωσε τις πιτούλες και ψήσε μαζί στο γκριλ να γίνουν λίγο τραγανές.
Σέρβιρε με τις πιτούλες, την ντομάτα, το κρεμμύδι με τον μαϊντανό και λίγη από τη σος μουστάρδας μαγιονέζας.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση