iphone app
android app
iphone app android app
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ


Τι θα φάμε σήμερα

Α

1 συσκευασία ξηρή μαγιά
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
120 γρ. κόκκινες γλυκές πιπεριές
1/2 φλιτζάνι μαύρε ελιές Καλαμών

Β

Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τη μαγιά με το ζεστό νερό και άφησε να σταθεί 10 λεπτά. Ανακάτεψε στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιά, το αλεύρι, το αβγό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι, να γίνει μια ζύμη, για περίπου 10 λεπτά. Σκέπασε τη ζύμη και άφησε να φουσκώσει και να ξεκουραστεί για μία ώρα. Ανακάτεψε το ζαμπόν με το τυρί, τις πιπεριές και τις ελιές σε ένα μπολ. Βγάλε τη ζύμη και άνοιξε τη σε ορθογώνιο σχήμα. Κόψε σε μικρά μπαστουνάκια και άπλωσε πάνω τους το μείγμα των τυριών. Δίπλωσε τις άκρες επάνω από τη γέμιση. Βάλε τα ψωμάκια σε ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι, σκέπασε με πανί και άφησε και πάλι να φουσκώσουν για 40 λεπτά. Ψήσε για 20 με 30 λεπτά στους 280oC.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση