iphone app
android app
iphone app android app
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017
τυρια κρητικη διατροφη

Γευσιγνωσία Ελληνικών Τυριών από την Kappa Studies


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση γευσιγνωσίας ελληνικών τυριών που οργάνωσε και πραγματοποίησε η σχολή μαγειρικής Kappa Studies στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Καμάρι την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.
Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να συγκρίνουν μεταξύ τους τυριά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ξεδιπλώνοντας με αυτό τον τρόπο την ποικιλία, τον πλούτο αλλά και την ιδιαίτερότητα των ελληνικών γεύσεων.
Το Κατίκι Δομοκού, το Μαστέλλο Χίου, η Σφέλλα Καλαμάτας, η Κοπανιστή Τήνου, το Σαν Μιχάλη Σύρου, το λαδοτύρι Μυτιλήνης και το λαδοτύρι Ζακύνθου, όλα τυριά με ονομασία προέλευσης, μάγεψαν τον ουρανίσκο και πρόσφεραν τροφή για συζήτηση στους παρευρισκόμενους, αποκαλύπτοντας το καθένα τον ξεχωριστό του χαρακτήρα σε γεύση και σε άρωμα.
Αποκορύφωμα της εκδήλωσης αποτέλεσαν οι δύο τυφλές δοκιμές, η πρώτη ανάμεσα σε Γραβιέρα Άρτας και Γραβιέρα Κρήτης και η δεύτερη ανάμεσα σε Κεφαλοτύρι Κεφαλλονιάς και Κεφαλοτύρι Κρήτης, που ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τις διαφορές αλλά και τα κοινά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα ελληνικά τυριά.
Τα τυριά συνοδεύτηκαν με εκλεκτά κρασιά από το Κτήμα Ζαχαριουδάκη τα οποία η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Μαρία Γιαμπουλάκη ευγενικά παρουσίασε και έκανε χορηγία για την βραδιά
Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δραστηριοτήτων που διεξάγει η σχολή Kappa Studies, με στόχο να ενημερώσουν και να ικανοποιήσουν τις απορίες του κοινού για ένα μεγάλο εύρος διατροφικών και γαστρονομικών θεμάτων.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση