iphone app
android app
iphone app android app
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017
Μελιτζάνες πιλάφι ε δυόσο και γιαούρτι

Μελιτζάνες πιλάφι µε δυόσµο και γιαούρτι


Υλικά
2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
6 φρέσκες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
4 φλιτζάνια νερό (ή ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών)
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση:
- Αφού πλύνουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε σε καρέ και τις αφήνουμε σε αλατόνερο για 10΄ (θα ρουφήξουν λιγότερο λάδι).
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες για 2΄-3΄ μόνο.
- Στύβουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Σοτάρουμε για 3΄, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και το νερό και αφήνουμε να βράσουν για 10΄.
- Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγοβράζουμε το φαγητό για 15΄.
- Ρίχνουμε και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και καπάκι για να κρατηθεί το ρύζι σπυρωτό και να μη λασπώσει.
- Αφήνουμε για 5΄.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε αμέσως.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση