iphone app
android app
iphone app android app
Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ


Τι θα φάμε σήμερα


Α
500 γρ. γίγαντες
2 καρότα σε φέτες
2 κλωνάρια σέλινο
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
150 γρ. ντομάτα κονκασέ ή 2 κουτ. σούπας πελτέ
2 lt ζωμό λαχανικών
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
Για συνοδευτικό
2 λουκάνικα χωριάτικα σε φέτες
2 κρεμμύδια σε φέτες
1 καυτερή πιπεριά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
50 ml κρασί λευκό ξηρό
50 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Β

Έχουμε μουλιάσει τους γίγαντες από την προηγούμενη μέρα σε νερό. Tσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο στο ελαιόλαδο και τα ρίχνουμε μαζί με τους γίγαντες και τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα. Bράζουμε τους γίγαντες μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λειώσουν, για 40-50 λεπτά περίπου. Ετοιμάζουμε το συνοδευτικό: Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό, προσθέτουμε τα λουκάνικα και την πιπεριά, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε στα πιάτα μαζί με τους γίγαντες.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση