iphone app
android app
iphone app android app
Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ


Τι θα φάμε σήμερα

Α

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κ.γ. baking powder
3 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
2 μεγάλα αβγά
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
2 κ.σ. λειωμένο βούτυρο
Μέλι, ζάχαρη άχνη και maple syrup για το σερβίρισμα

Β
Ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι. Σε άλλο μπολ χτύπησε τα αβγά με το γάλα και πρόσθεσε το μείγμα στο αλεύρι ανακατεύοντας, ώστε να πάρεις έναν ομοιόμορφο χυλό. Στο τέλος πρόσθεσε και το λειωμένο βούτυρο. Αν φαίνεται πολύ πηχτή η ζύμη, μπορείς να προσθέσεις λίγο γάλα.
Βάλε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο να κάψει καλά και πρόσθετε 1/4 του φλιτζανιού από το χυλό κάθε φορά για κάθε pancake. Ψήσε να γίνουν στέρεα και να πάρουν χρώμα οι άκρες και γύρισε την τηγανίτα. Σέρβιρε με μέλι, maple syrup ή ζάχαρη άχνη.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση