iphone app
android app
iphone app android app
Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ


Τι θα φάμε σήμερα


Α
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
1 1/2 κιλό γαλοπούλα
Μια στρουμπουλή κοτούλα
5-6 καρότα
1-2 κρεμμύδια
1/2 ματσάκι σέλινο
1 1/2 πακέτο ρύζι "σουπέ"
8 αβγά, χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
Χυμός 5-6 λεμονιών

Β

Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κρέας, τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλινο. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το αφαιρούμε, σουρώνουμε το ζουμάκι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μαρέγκα και ρίχνουμε τους κρόκους. Όταν το μίγμα γίνει πορτοκαλί και φουσκωτό, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Παράλληλα, κατεβάζουμε το ρύζι από τη φωτιά για να σταματήσει ο βρασμός, παίρνουμε μια-δυο κουταλιές ρύζι με ζουμάκι και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα των αβγών σιγά-σιγά, έτσι ώστε να εξισορροπήσουμε κάπως τις θερμοκρασίες. Στη συνέχεια, με μεγάλη προσοχή ρίχνουμε το μείγμα στη μεγάλη κατσαρόλα, ανακατεύοντας αργά και σταθερά, για να μην "κόψει" το αβγό!

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση