iphone app
android app
iphone app android app
Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ


Τι θα φάμε σήμερα


Α
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ για τιραμισού
2 κεσεδάκια μασκαρπόνε
1 βάζο (250 γρ.) μαρμελάδα φραμπουάζ
150 γρ. σοκολάτα λευκή
150 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι λικέρ "Kαλούα"
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα

Β

Λειώνουμε τη λευκή σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος μέσα σε ένα μπολ για 5 έως 7 λεπτά στα μικροκύματα. Aνακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη sauce να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αναμειγνύουμε σε ένα άλλο μπολ το γάλα με το λικέρ και βουτάμε γρήγορα τα μπισκότα σαβαγιάρ στο μείγμα. Καλύπτουμε τη βάση μιας γυάλινης γαβάθας με μία στρώση μπισκότα και απλώνουμε από πάνω το 1/3 της ποσότητας του μασκαρπόνε, μπόλικη sauce σοκολάτας και λίγη μαρμελάδα φραμπουάζ. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα υλικά. Καλύπτουμε την πουτίγκα με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον ή, ακόμη καλύτερα, όλο το βράδυ. Σερβίρουμε το γλυκό πασπαλισμένο με μπόλικο κακάο και με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση