iphone app
android app
iphone app android app
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΓΕΙΑ


Ακόμη ένα όφελος της σοκολάτας στην υγεία ανακάλυψαν Σουηδοί ερευνητές. Σε μελέτη με περισσότερες από 33.000 εθελόντριες, διαπίστωσαν πως όσο περισσότερη σοκολάτα έτρωγαν, τόσο λιγότερα εγκεφαλικά επεισόδια πάθαιναν. Τα ευρήματα προστίθενται στην πληθώρα των επιστημονικών στοιχείων που συσχετίζουν τη συστηματική κατανάλωση κακάο με την καρδιαγγειακή υγεία. Εντούτοις, δε σημαίνουν πως μπορεί κανείς να τρώει ακατάσχετα σοκολάτες, διότι περιέχουν πολλές θερμίδες, λίπη και ζάχαρη, κατά την επικεφαλής ερευνήτρια δρα Σουζάνα Λάρσον, από το Ίδρυμα Καρολίνσκα, στη Στοκχόλμη. Επειδή η μαύρη σοκολάτα «περιέχει περισσότερο κακάο και λιγότερη ζάχαρη απ’ ό,τι η σοκολάτα γάλακτος, η κατανάλωση της μαύρης σοκολάτας πιθανώς είναι η πιο ωφέλιμη», λέει.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση