iphone app
android app
iphone app android app
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ


Τι θα φάμε σήμερα


Α
Για τις τηγανίτες
3 αβγά χτυπημένα
220 ml γάλα πλήρες κρύο
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
½ κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για τη γέμιση
250 γρ. κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας βούτυρο

Για το σιρόπι
2 πορτοκάλια, 2 μανταρίνια, 2 λεμόνια
150 γρ. ζάχαρη

Β
Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά για τις τηγανίτες. Ζεσταίνουμε βούτυρο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα. Τηγανίζουμε 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Στο μεταξύ, βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σε κρύο μέρος να σφίξει η σοκολάτα. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Βάζουμε σε πιατέλα μια τηγανίτα, από πάνω την κρέμα σοκολάτας με κορνέ και μία ακόμη τηγανίτα. Ραντίζουμε με λίγο σιρόπι.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση