iphone app
android app
iphone app android app
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ


Τι θα φάμε σήμερα


Α
6 αβγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά
2 φλιτζάνια αμύγδαλα χοντροκομμένα
1 ½ κουτ. γλυκού baking powder
Ελάχιστο βούτυρο
Λίγο αλεύρι για το ταψί
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι λικέρ Amaretto

Β
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Bουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί μετρίου μεγέθους. Xτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, τα αμύγδαλα και το baking powder και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα στεγνά υλικά με το μείγμα των αβγών. Bάζουμε τη ζύμη στο ταψί και ψήνουμε το γλυκό για 40 λεπτά περίπου. Aφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Όση ώρα ψήνεται το γλυκό, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Bράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου και στο τέλος προσθέτουμε το λικέρ. Περιχύνουμε το γλυκό με το ζεστό σιρόπι.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση