iphone app
android app
iphone app android app
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ


Τι θα φάμε σήμερα


Α

5 μπούτια από κοτόπουλο
½ φλιτζάνι δαμάσκηνα ξερά
½ φλιτζάνι βερίκοκα ξερά
½ φλιτζάνι χουρμάδες
½ φλιτζάνι πράσο
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
½ πορτοκάλι και ½ λεμόνι
½ κουτ. γλυκού θυμάρι
λίγο κύμινο
½ φλιτζάνι κονιάκ αραιωμένο με λίγο νερό
8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Β
Mουλιάζουμε τα φρούτα στο αραιωμένο κονιάκ για 2 ώρες περίπου, τα στραγγίζουμε και φυλάμε όσο κονιάκ περισσέψει. Kόβουμε τα μπουτάκια σε μπουκιές και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Όταν κάψει, τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Ρίχνουμε το πράσο και το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Όταν ροδίσει η τηγανιά, προσθέτουμε τα μαριναρισμένα φρούτα, σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού-λεμονιού μαζί με 2 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το φρέσκο θυμάρι, μια μικρή πρέζα από το κύμινο και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση