iphone app
android app
iphone app android app
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ


Τι θα φάμε σήμερα


Α
200 γραμμ. ρύζι
200 γραμμ. σέσκουλο
200 γραμμ. σπανάκι
2 αβγά
1 μικρό κρεμμύδι
50 γραμμ. βούτυρο
100 ml λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό κύβου λαχανικών
50 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα

Β
Καθαρίστε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε το. Καθαρίστε το σέσκουλο, πλύντε το, στραγγίστε το καλά και ψιλοκόψτε το. Κάντε το ίδιο με το σπανάκι. Βάλτε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το βούτυρο, σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι, προσθέστε το ρύζι και σοτάρετέ το για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει διάφανο. Στη συνέχεια προσθέστε το σέσκουλο και το σπανάκι, ανακατέψτε, περιχύστε με το κρασί και όταν έχει σχεδόν εξατμιστεί, ρίξτε 100 ml καυτό ζωμό, ανακατέψτε, και κάθε φορά που το ρύζι τον απορροφά ρίχνετε κι άλλο. Χτυπήστε τα αβγά σ' ένα μπολ, προσθέστε τη μισή παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε το μείγμα με τα αυγά και ανακατέψτε. Μοιράστε το ριζότο στα πιάτα, πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρετε.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση