iphone app
android app
iphone app android app
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ


Τι θα φάμε σήμερα


Α
500 γρ. σπαγγέτι
Αλάτι
3 λεμόνια
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
240 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Πιπέρι
Φρέσκο βασιλικό ή ρόκα

Β
Βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όσο βράζουν τα μακαρόνια, πλύνε τα λεμόνια και ξύσε σε τρίφτη για να πάρεις το ξύσμα τους. Στράγγιξε τα μακαρόνια και κράτησε 1 1/2 φλιτζάνι από το νερό. Άδειασε την κατσαρόλα σου από το νερό και πρόσθεσε το ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια σου για 2 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Ρίξε τα μακαρόνια σου στη σάλτσα και ανακάτεψε να πάρουν όλη τη σος, πρόσθεσε το τυρί και 1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Συμπλήρωσε με λίγο νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά σου ακόμη και πρόσθεσε τα φρέσκα λαχανικά (βασιλικό ή ρόκα). Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε με λίγη έξτρα παρμεζάνα.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση