iphone app
android app
iphone app android app
Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ



Τι θα φάμε σήμερα

Α

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια καρύδια
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
1 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
5 αβγά
1 κ.γ. baking soda
3 κ.γ. baking powder
2 κ.σ. κονιάκ
Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Β

Άφησε το βούτυρο λίγο να μαλακώσει και πρόσθεσέ το με τη ζάχαρη στο μίξερ. Χτύπα μαζί και τα αβγά και στη συνέχεια πρόσθεσε το γάλα. Ανακάτεψε τα καρύδια με την κανέλα και το γαρύφαλλο και πρόσθεσέ τα στο μίξερ. Διάλυσε τη σόδα στο κονιάκ και πρόσθεσέ τη στο υπόλοιπο μείγμα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τη φρυγανιά και το baking powder και ρίξε σιγά-σιγά στο μίξερ. Βουτύρωσε ένα ταψί, πασπάλισε με λίγο αλεύρι και στρώσε τη ζύμη. Ψήσε σε δυνατό φούρνο στους 200oC για μία ώρα περίπου. Βράσε το σιρόπι σε κατσαρόλα για μόλις 5 λεπτά. Βγάλε το γλυκό από το φούρνο και σιρόπιασε ενώ είναι ζεστό.


Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση