iphone app
android app
iphone app android app
Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ


Τι θα φάμε σήμερα

Βασιλόπιτα με σοκολατένια chips

Α

1 1/2 κούπα βούτυρο
2 1/2 κούπες ζάχαρη
6 χωρισμένα αβγά
4 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μπέικιν
1/4 κουταλάκι αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα ψημένα και ψιλοκομμένα φουντούκια
1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα


Β
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα ασπράδια των αβγών που τα έχετε χτυπήσει σε μαρέγκα και τα προσθέτετε τελευταία. Αφού προσθέσετε τη μαρέγκα, βάλτε και τα φουντούκια και τις ψηφίδες σοκολάτας και ανακατέψτε. Βάλτε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45' περίπου. Λίγα μυστικά ακόμα: Αν δε θέλετε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη μπορείτε να αλείψετε τη βασιλόπιτα με λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι και να στολίσετε με ζαχαρόπαστα, πράσινη χρωματιστή ζάχαρη, κόκκινο γλάσο, smarties κ.λπ...

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση