iphone app
android app
iphone app android app
Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΡΕΥΝΑ


Ο καλύτερος τρόπος για να αναδειχτεί το άρωμα και η γεύση της σαμπάνιας είναι να σερβίρεται σε ποτήρι υπό κλίση, αφού θα έχει χτυπηθεί καλά το μπουκάλι, σύμφωνα με Γάλλους ερευνητές.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι μικρές φυσαλίδες που αναδύονται από τη σαμπάνια, τα κρασιά, αλλά και τις μπύρες, όταν αναδεύονται τα μπουκάλια, είναι αυτές που αναδεικνύουν το άρωμα των ποτών. Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι οι φυσαλίδες που σχηματίζονται από την απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα επιτρέπουν τη μεταφορά της γεύσης και των αρωμάτων της σαμπάνιας. Ωστόσο η νέα διαπίστωση είναι ότι η σαμπάνια πρέπει να σερβίρεται στο ποτήρι με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ποτού.
Μάλιστα οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι υπάρχουν δυο τρόποι για να σερβιριστεί σωστά η σαμπάνια: είτε να ρέει άφθονη στο ποτήρι αμέσως μετά το άνοιγμα του μπουκαλιού, είτε να ελέγχεται η ροή και να γεμίζει το ποτήρι σε δύο δόσεις.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση