iphone app
android app
iphone app android app
Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018
ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

Γιουβαρλάκια με κρυμμένο λάχανο


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Μία διαφορετική πινελιά σε ένα φαγητό που σου θυμίζει γιαγιά, ιδανικό για το χειμώνα, αλλά και ελαφρύ. Τη συνταγή δανειστήκαμε από το mamaknows.olivemagazine.gr, και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα, αφού είναι ένα φαγητό νόστιμο και δεν απαιτεί πολύ χρόνο για την παρασκευή του.


Υλικά:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 φλ. του καφέ ρύζι καρολίνα

1 κούπα λάχανο ψιλοκομμένο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/3 κούπας μαϊντανό

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι

Λίγο πιπέρι

1 μικρή ντομάτα τριμμένη

1 αυγό

1 στυμμένο λεμόνι

1 φλ. καφέ ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι, το λάχανο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια.

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα νερό, το λάδι, την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει.

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 45 λεπτά περίπου. Χτυπάμε πολύ καλά σε ένα βαθύ μπολ το αυγό και προσθέτουμε το λεμόνι.

Με μία κουτάλα, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζουμί από τα γιουβαρλάκια μέσα στο αυγολέμονο.

Μόλις το ανακατέψουμε όλο, το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε για ένα λεπτό, αφού το έχουμε κατεβάσει από φωτιά.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση