iphone app
android app
iphone app android app
Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2016
ΣΥΝΤΑΓΗ

Φτιάξτε το δικό σας εύκολο και πεντανόστιμο Πεϊνιρλί


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Για τη ζύμη

350 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου

1 φακελάκι μαγιά ξερή

1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική

450 γρ. αλεύρι σκληρό

70 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

10 γρ. αλάτι

1 κ.γ. ελαιόλαδο

Για τα πεϊνιρλί

50 γρ. βούτυρο   

200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

100 γρ. τυρί κρέμα

πιπέρι

5 φέτες μπέικον, σε κομματάκια

50 γρ. βούτυρο, λιωμένο, για το άλειμμα

φρέσκια ρίγανη (προαιρετικά)


Για τη ζύμη

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό, την μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός για να δουλέψει η μαγιά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αλεύρια και το αλάτι.

Χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο για 5-8 λεπτά, μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι μας.

Αφαιρούμε από τον κάδο και μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ που έχουμε βάλει 1 κ.γ. λάδι.

Καλύπτουμε με μεμβράνη ή πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 1 με 1 ½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί.

Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με αλεύρι, βάζουμε πάνω το ζυμάρι μας.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια με την κάθε ζύμη. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα μπαλάκια ελαφρά σε μικρές οβάλ λαγάνες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-210º C στον αέρα.

Για το πεϊνιρλί

Μοιράζουμε, πάνω στα οβάλ ζυμάρια, που έχουμε σχηματίσει, το βούτυρο (10 γρ. περίπου στο καθένα).

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε, μέχρι να δέσουν, την γραβιέρα, το τυρί κρέμα και το πιπέρι. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε ότι μυρωδικό θέλουμε.

Μοιράζουμε το τυρί και το μπέικον, σε κάθε ζυμάρι, και απλώνουμε να πάει παντού.

Φτιάχνουμε βαρκούλες, σηκώνοντας τα πλάγια του ζυμαριού και διπλώνοντάς τα προς τα μέσα.

Τοποθετούμε σε δύο ταψάκια λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγο αλευράκι.

Βάζουμε τα πεϊνιρλί μας στα ταψάκια (2 πεϊνιρλί στο ένα και 3 πεϊνιρλί στο άλλο).

Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά (στο μισό του χρόνου τα αλλάζουμε μεταξύ τους θέση).

Σερβίρουμε αλείφοντας τα πλαϊνά της ζύμης με λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε αν θέλουμε λίγη φρέσκια ρίγανη.

Πηγή: akispetretzikis.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση