iphone app
android app
iphone app android app
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016
ΣΥΝΤΑΓΗ

Κεφτεδάκια κοτόπουλο με ψητές πιπεριές και ντιπ γιαουρτιού


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Κεφτεδάκια με κιμά κοτόπουλου μας προτείνει ο σεφ Μανόλης Καστανάκης. Ελαφριά, νόστιμα και υγιεινά για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, αλλά και όσους λατρεύουν το νόστιμο φαγητό.


Για τα κεφτεδάκια

700 γρ. κιμά κοτόπουλο φιλέτο

150 γρ. κρεμμύδι

10 γρ. σκόρδο

40 γρ. πράσο

100 γρ. κόκκινη πιπεριά

200 γρ. ψίχα ψωμιού αλεσμένη

2 αυγά

20 γρ. ελαιόλαδο

10 γρ. δυόσμο

10 γρ. μαϊντανό

5 γρ. κάρυ

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Αλεύρι για το τηγάνισμα


Για τις πιπεριές

4 πιπεριές της επιλογή σας

20 γρ. ξίδι

10 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι


Για το ντιπ γιουρτιού

300 γρ. γιαούρτι

50 γρ. μουστάρδα

30 γρ. μελί, ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

Για τα κεφτεδάκια: Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε, μετά από λίγο προσθέτουμε το σκόρδο και το πράσο μέχρι να μαλακώσει.

Κρυώνουμε το μείγμα με το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέγεθος 50 έως 60 γρ. τον καθένα.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τους κεφτέδες.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τους στεγνώνουμε σε χαρτί.

Για τις πιπεριές: Λαδώνουμε τις πιπεριές ελαφρώς και ψήνουμε στο φούρνο στην ψηλότερη δυνατή θερμοκρασία 15-20 λεπτά Τις τοποθετούμε σε μια μπασίνα μαζί με το ξίδι και τις διατηρούμε σκεπασμένες για λίγη ώρα. Αφαιρούμε φλούδα και σπόρους

Για το ντιπ γιαουρτιού: Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση