iphone app
android app
iphone app android app
Κυριακή 26 Μαρτίου 2017
ΣΥΝΤΑΓΗ

Μπιφτέκια λαχανικών


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Συστατικά:

2 καρότα

2 κολοκυθάκια

1 μελιτζάνα φλάσκα

5 μανιτάρια

1 πιπεριά

αλάτι

πιπέρι

100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

τυρί τριμμένο για πασπάλισμα


Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά με ένα κοφτερό μαχαίρι (πιπεριά, μελιτζάνα σε κύβους 0.5 εκ) ή στον τρίφτη (καρότα, κολοκυθάκια)

Τα σοτάρουμε όλα μαζί σε δόσεις σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο (1 κ.γ. κάθε φορά)

Σβήνουμε τη φωτιά μεταφέρουμε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί

Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά για να παγώσει.

Μετά τα 10 λεπτά πλάθουμε τα μπιφτέκια σε σχήμα στρογγυλό. Βοηθάει αν αλοίψουμε τα χέρια μας με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Έπειτα σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρούμε από το ταψί, βάζουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί αν θέλουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα τρία τέσσερα λεπτά μέχρι να λιώσει.

Εμείς αντί για τριμμένο τυρί βάλαμε λίγο χαλούμι κομμένο σε φέτες οπότε μπορείτε να το δοκιμάσετε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση