iphone app
android app
iphone app android app
Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017
ΣΥΝΤΑΓΗ

Τυροπιτάρια με αβγό


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Για τη ζύμη

90 γρ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι

1,5 κ.γ. αλάτι

220-250 γρ. νερό

500 γρ. αλεύρι


Για τη γέμιση

400 γρ. φέτα σκληρή κομμένη σε κομμάτια

3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

1 αβγό για τη γέμιση και 8 κρόκους επιπλέον

πιπέρι


Εκτέλεση:

Κάνουμε μια ζύμη στο μίξερ με το γάντζο χτυπώντας τα υλικά για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει η ζύμη μια μπάλα.

Αφήνουμε το ζυμάρι το οποίο έχουμε τυλίξει με μεμβράνη να ξεκουραστεί μισή ώρα στο ψυγείο.

Μοιράζουμε σε 8 μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε ένα σε λεπτό φύλλο.

Ανακατεύουμε το τυρί σε μικρά κομματάκια το γιαούρτι, το αυγό και λίγο πιπέρι.

Βάζουμε μια κουταλιά γεμάτη σε κάθε ένα από τα φύλλα, την απλώνουμε αφήνοντας ένα κενό στη μέση του φύλλου.

Εκεί βάζουμε από ένα κρόκο.

Αλείφουμε τις άκρες με νερό με τα δάχτυλά μας ή με ένα πινέλο.

Χωρίζουμε νοητά το κάθε φύλλο στα τρία.

Διπλώνουμε το αριστερό τρίτο πάνω από το μεσαίο και το δεξί πάνω από τα δυό.

Διπλώνουμε 2 εκ από την πάνω και την κάτω μεριά των φύλλων προς τα μέσα για να κλείσει καλά το πιτάκι.

Τηγανίζουμε σε 0,5 εκ. ελαιόλαδο μέσα σε ένα τηγάνι μέχρι να χρυσίσουν.

Δε θέλουμε ο κρόκος να πήξει. Θέλουμε να είναι "μελάτο" το αβγό και να σπάσει όταν κόψουμε το πιτάκι, καθώς το σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση