iphone app
android app
iphone app android app
Παρασκευή 26 Μαΐου 2017
ΣΥΝΤΑΓΗ

Σοκολατένιο σαλάμι αρωματισμένο με περγαμόντο


Υλικά:

Για 2 μικρά σαλάμια

120 γρ. αμύγδαλα ανάλατα χωρίς φλούδα

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

7-8 μπισκότα τύπου πτι μπερ σπασμένα σε μικρά κομματάκια

1 κ.γ. ξύσμα από περγαμόντο

2 κ.σ. κόκκους από κόκκινο πιπέρι

50 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια

άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

λευκός σπάγγος


Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.

Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψάκι και τους ψήνουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας τους 2-3 φορές για να πάρουν ελαφρύ χρώμα και να γίνουν τραγανοί και αρωματικοί.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τους αφήνουμε να κρυώσουν.

Παράλληλα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ.

Αφαιρούμε και ανακατεύουμε στη σοκολάτα τα υπόλοιπα υλικά ξεκινώντας από τα μπισκότα. Συνεχίζουμε με τα αμύγδαλα, το ξύσμα, το πιπέρι και τέλος τη λευκή σοκολάτα ώστε πια να είναι πια αρκετά παγωμένο το μείγμα και να μην λιώσει η λευκή σοκολάτα με το ανακάτεμα.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα για μιά ώρα στο ψυγείο.

Αφαιρούμε και το χωρίζουμε στη μέση.

Βάζουμε μια μεμβράνη διπλή στην επιφάνεια εργασίας μας και τοποθετούμε επάνω της το μισό μείγμα.

Φορώντας γάντια σχηματίζουμε ένα σαλάμι 2 εκ και μήκος όσο πάρει.

Τυλίγουμε σφιχτά με τη μεμβράνη και του δίνουμε στρογγυλό σχήμα. Δένουμε τις άκρες και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή και όλο το βράδυ μέχρι να σφίξει καλά.

Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο.

Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε βάζουμε άχνη ζάχαρη πάνω σε ένα ταψάκι.

Βγάζουμε το σαλάμι από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και το κυλάμε πάνω στην άχνη ζάχαρη ώστε να πάει παντού.

Για ακόμα πιο αληθοφανές σαλάμι δένουμε ανά διαστήματα με τον σπάγγο όπως κάνουν και με τα κανονικά σαλάμια.

Επέλεξα να βάλω αμύγδαλο, λευκή σοκολάτα και μπισκότα για να θυμίζουν το λευκό χρώμα που έχουν τα κομματάκια λίπους στο σαλάμι. Επίσης έβαλα το κόκκινο πιπέρι γιατί υπάρχει και εκεί.

Πηγή: akispetretzikis.com

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση