iphone app
android app
iphone app android app
Κυριακή 28 Μαΐου 2017
ΣΥΝΤΑΓΗ

Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Υλικά:

½ κιλό αλεύρι

250 γρ. ζάχαρη

250 γρ. βούτυρο

3 αβγά

½ ποτηράκι κονιάκ

Βανίλια

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ

½ κιλό μαρμέλαδα βερίκοκο


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αβγά, τη βανίλια και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει λεία η επιφάνεια. Σε ένα ταψάκι τάρτας στρώνουμε μέρος από την ζύμη (την υπόλοιπη ζύμη θα τη χρησιμοποιήσουμε για το στόλισμα) στον πάτο και στα πλαϊνά.

Πάνω στη ζύμη απλώνουμε την μαρμελάδα που την έχουμε μαλακώσει στη φωτιά με το κονιάκ. Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες και τις βάζουμε σταυρωτά πάνω από την μαρμελάδα.

Αλείφουμε την επιφάνεια με αβγό και την ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για μισή ώρα.

Πηγή: madata.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση