iphone app
android app
iphone app android app
Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017
ΕΓΚΥΟΣ

Τροφές απαγορευτικές στην εγκυμοσύνη


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το ανοσοποιητικό σύστημα της μέλλουσας μητέρας λειτουργεί λιγότερο αποδοτικά, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος τροφιμογενών λοιμώξεων.

Διάφοροι μικροοργανισμοί, όπως βακτήρια, ιοί και παράσιτα, αλλά και μέταλλα ενδέχεται να διαπεράσουν τον πλακούντα και να βλάψουν το αναπτυσσόμενο έμβρυο.


Τι να αποφεύγετε

- Μαλακά τυριά από μη παστεριωμένο γάλα: Κίνδυνος μόλυνσης από εσερίχια κόλι ή λιστέρια

- Ωμές ζύμες για μπισκότα ή κέικ: Κίνδυνος μόλυνσης από σαλμονέλα

- Ξιφίας, βασιλικό σκουμπρί, πλακολεπιδόψαρο: Ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο

- Σούσι: Κίνδυνος μόλυνσης από παράσιτα ή βακτήρια

- Μη παστεριωμένοι χυμοί: Κίνδυνος μόλυνσης από εσερίχια κόλι

- Μη παστεριωμένο γάλα: Κίνδυνος μόλυνσης από καµπυλοβακτηρίδιο, εσερίχια κόλι, λιστέρια, σαλμονέλα

- Έτοιμες σαλάτες: Κίνδυνος μόλυνσης από λιστέρια

- Ωμά θαλασσινά (π.χ. στρείδια): Κίνδυνος μόλυνσης από το βακτήριο δονάκιο

- Ωμοί βλαστοί (π.χ. ραπανάκι, αλφάλφα): Κίνδυνος μόλυνσης από εσερίχια κόλι ή σαλμονέλα

Πηγή : onmed.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση