iphone app
android app
iphone app android app
Τρίτη 25 Ιουλίου 2017
ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΑΝΑΝΑ

Μους γιαούρτι και καραμελωμένος ανανάς (video)


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Ένα δροσερό, καλοκαιρινό και πολύ νόστιμο γλυκάκι μας προτείνει ο Θέμος Ρήγας, για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, με λίγη ζάχαρη και φρούτα. Μους γιαούρτι και καραμελωμένος ανανάς με βανίλια Μαδαγασκάρης.

Δοκιμάστε να το φτιάξετε για σας, αλλά και για τους αγαπημένους σας φίλους.

Για το μους

300 γρ. γιαούρτι  

400 γρ. κρέμα γάλακτος

2 τεμ. ξύσμα λεμονιού

100 γρ. μέλι

10 γρ. ζελατίνη

Για τον ανανά

500 γρ. ανανάς καθαρισμένος

100 γρ. ζάχαρη

100 γρ. νερό

50 γρ. βούτυρο

1 βανίλια


Για τη μους γιαουρτιού

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί, μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε παγωμένο νερό για 10 λεπτά και τη λιώνουμε μαζί με το μέλι σε ένα κατσαρολάκι ενσωματώνουμε το γιαούρτι με το μίγμα (ζελατίνη μέλι) πριν παγώσει προσθέτουμε το λεμονί και τέλος την σαντιγί.  Σερβίρουμε αμέσως σε ποτηράκι και βάζουμε ψυγείο για δύο ώρες τουλάχιστον.


Για τον ανανά

Όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι εκτός το νερό σε δυνατή φωτιά Και τα τσιγαρίζουμε μόλις ροδίσουν προσθέτουμε το νερό χαμηλώσουμε την φωτιά Και τα μαγειρεύουμε μέχρι να δέσουν. Μόλις παγώσει το μίγμα γαρνίρουμε επάνω στον ανανά.  

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση