iphone app
android app
iphone app android app
Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017
ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΣΤΑΝΑΚΗΣ

Χταπόδι με σαλάτα κινόα από τον Μανώλη Καστανάκη


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Είναι ο Μανώλης Καστανάκης, sous chef, με άποψη και περγαμηνές! Τα πεντάστερα ξενοδοχεία της Κρήτης τον προτιμούν και εκτιμούν τις συνεργασίες μαζί του.

Μεγαλωμένος στην Κρήτη, με τα αρώματα και τις γεύσεις της, ενισχύει τα πιάτα του με  όλα αυτά τα στοιχεία που αποτελούν τη γαστρονομική μας κουλτούρα.

Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα του neakriti.gr και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε τις συνταγές που μας προτείνει.

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ ΚΙΝΟΑ

Για το χταπόδι

1300 ΜΕ 1500 γρ. πλοκάμια χταποδιού

250 γρ. κόκκινο κρασί

200 γρ. ξύδι μπαλσάμικο

80γρ. ελαιόλαδο

Χυμό από 2 πορτοκάλια

150 γρ. κρεμμύδι

100 γρ. φινόκιο

30 γρ. σκόρδο

5 γρ. κόκους πιπέρι

3 φύλλα δάφνης

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΙΝΟΑ:

400 γρ. κινόα

80 γρ. πιπεριά κίτρινη

80 γρ. πιπεριά πράσινη

80 γρ. πιπεριά κόκκινη

80 γρ. ντομάτα καρεδάκι ξεφλουδισμένη

60 γρ. ελιές μαύρες

50 γρ. αγγουράκι τουρσί

30 γρ. κάπαρη

50 γρ. φρέσκο κρεμμύδι

10 γρ.μαιντανό

10 γρ. σχοινόπρασο

Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια

70 γρ. λευκό μπαλσάμικο

Αλάτι & πιπέρι


Εκτέλεση:

Για το χταπόδι:

Βράζουμε σε ένα ταψί κομμένο σε φέτες το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φοινόκιο και από πάνω βάζουμε τα πλοκάμια από το χταπόδι. Προσθέτουμε επάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά και σκεπάζουμε καλά με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 1,5 ώρα περίπου, όταν είναι έτοιμο κόβουμε σε κομμάτια και το περνάμε από σχάρα, έαν έχουμε ή από ένα τηγάνι.

Για το Κινόα:

Βράζουμε την κινόα για πέντε λεπτά, έπειτα τη στραγγίζουμε, τη βάζουμε σε μία μπασίνα σκεπασμένη με μία μεμβράνη, για δέκα έως δεκαπέντε λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά ψιλοκομμένα, το λευκό μπαλσάμικο, το χυμό και το ξύσμα από δύο λεμόνια, αλάτι και πιπέρι.


ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ (θα χρειαστούμε ένα Dressing μπαλσάμικο)

200 γρ. μπαλσάμικο

50 γρ. μουστάρδα

75 γρ. μέλι

550 γρ. ελαιόλαδο

5 γρ. αλάτι

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση