iphone app
android app
iphone app android app
Δευτέρα 29 Μαΐου 2017
ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Τάρτα με φράουλες, βανίλια Μαδαγασκάρης και λευκή σοκολάτα


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Ένα δροσερό καλοκαιρινό γλυκό που θα λατρέψουν όλοι όσοι ήδη λατρεύουν τις φράουλες, καθώς και τη λευκή σοκολάτα, μας προτείνει ο Θέμος Ρήγας.

Ένα γλυκάκι εύκολο στην παρασκευή, πολύ νόστιμο και με ωραία εμφάνιση, για όσους θέλουν να εντυπωσιάζουν με τις δημιουργίες τους στη ζαχαροπλαστική.

Για τη ζύμη

160 γρ. βούτυρο

120 γρ. άχνη

40 γρ. φουντούκι

65 γρ. αβγά

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρίσεις

Για την κρέμα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. γλυκόζη

250 γρ. λευκή σοκολάτα

500 γρ. κρέμα γάλακτος

2 τεμ. ξύσμα λαιμ

50 γρ. ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα

500 γρ. φράουλες

Για τη ζύμη

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και μόλις γίνει μια εύπλαστη ζύμη την στρώνουμε σε φόρμες για τάρτες, τρυπάμε την ζύμη με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς.

Για την κρέμα

Βράζουμε την πρώτη κρέμα γάλακτος μαζί με την γλυκόζη και προσθέτουμε την σοκολάτα. Ανακατεύουμε και μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε υπόλοιπη κρέμα κρύα ανακατεύουμε και τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για να παγώσει (4 ώρες περίπου), μόλις παγώσει το χτυπάμε με σύρμα και μόλις σφίξει το τοποθετούμε στις τάρτες.

Στρώνουμε την κρέμα με ένα κουτάλι και γαρνίρουμε με φράουλες (προσοχή στο χτύπημα τις κρέμας μην κόψει).

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση