iphone app
android app
iphone app android app
Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017
ΣΥΝΤΑΓΗ

Πουτίγκα με τσουρέκι


Συστατικά:

1 τσουρέκι κομμένο σε φέτες 2 εκ.

200 γρ. φράουλες χωρίς το κοτσάνι, κομμένες στη μέση και λίγες παραπάνω για γαρνιτούρα

4 αυγά

400 γρ. γάλα

400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

150 γρ. ζάχαρη

50 γρ. βούτυρο για το ταψί

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.σ. βανίλια σιρόπι ή 2 βανιλίνες

κρέμα anglaise για το σερβίρισμα


Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20Χ30 εκ.

Τοποθετούμε τις φέτες του τσουρεκιού τη μία δίπλα στην άλλη κι από πάνω βάζουμε τις υπόλοιπες φέτες έτσι ώστε η μία φέτα να είναι πάνω στην άλλη. Κόβουμε κάποιες φέτες στη μέση, αν είναι απαραίτητο.

Βάζουμε ανάμεσα στα κομμάτια τις φράουλες.

Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε ελαφριά τα αυγά ίσα να αναμειχθούν.

Ρίχνουμε στο μπολ και το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε το μείγμα στο τσουρέκι μας μέχρι να είμαστε σίγουροι πως έχουν καλυφθεί όλα τα κομμάτια μας.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 1 έως 12 ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 οC με αέρα.

Μόλις το τσουρέκι μας τραβήξει όλη τη γέμιση, το βγάζουμε από το ψυγείο και ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρουμε με κρέμα anglaise και τις φράουλες που έχουμε κρατήσει για τη γαρνιτούρα μας.

Πηγή: akispetretzikis.com

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση