iphone app
android app
iphone app android app
Τρίτη 30 Μαΐου 2017
churros

Churros με καραμέλα και παγωτό βανίλια από τον Θέμο Ρήγα


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Η αλήθεια είναι ότι το γνωρίζαμε, αλλά μέχρι να το δοκιμάσουμε και να το διαπιστώσουμε, δεν ήμασταν σίγουροι αν δε θα καταφέρναμε να ξεκολλήσουμε, γιατί η αλήθεια όντως είναι ότι μόλις κανείς δοκιμάσει αυτό το ισπανικό γλυκό που μυρίζει σαν λουκουμάς, δεν μπορεί να ξεκολλήσει.

Οι Ισπανοί συνηθίζουν αυτά τα νόστιμα, μακρουλά και τηγανητά ζυμαράκια, που τα ονομάζουν Churros να τα απολαμβάνουν κάθε στιγμή της ημέρας, είτε πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα είτε βουτηγμένα σε λιωμένη σοκολάτα...

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την ξεχωριστή συνταγή που μας προτείνει ο Θέμος Ρήγας, νόστιμους, διαφορετικούς ισπανικούς λουκουμάδες Churros.

Υλικά:

Για τα churros

200 γρ. γάλα

200 γρ. νερό

190 γρ. βούτυρο

10 γρ. αλάτι

10 γρ. ζάχαρη

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

350 γρ. αβγά

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Ζάχαρη για το γαρνίρισμα

Για την καραμέλα

250 γρ. ζάχαρη

500 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. βούτυρο

10 γρ. αλάτι

100 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Παγωτό βανίλια για το γαρνίρισμα

Για τα churros

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε γάλα, ζάχαρη, αλάτι, βούτυρο και μόλις βράσουν προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και μόλις αρχίσει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα, το αφαιρούμε από τη φωτιά και περιμένουμε δέκα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία.

Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και ανακατεύουμε γρήγορα. Τοποθετούμε το μίγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες. Μόλις ροδίσουν τους ανακατεύουμε με ζάχαρη.

Για την καραμέλα

Βάζουμε μία ψιλή κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις κάψει καλά, προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη. Όταν καραμελώσει προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε πολλά στάδια σιγά-σιγά.

Στο τέλος "δίνουμε" μια καλή βράση στο μίγμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα. Συντηρείτε στο ψυγείο μέχρι ένα μήνα.

Πρόταση σερβιρίσματος

Σε ένα πιάτο της σούπας βάζουμε μια μεγάλη μπάλα παγωτό βανίλια και από πάνω τα Churros. Στο τέλος ρίχνουμε ζέστη καραμέλα.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση