iphone app
android app
iphone app android app
Τετάρτη 24 Μαΐου 2017
ΣΥΝΤΑΓΗ

Σάμαλι για το γιορτινό τραπέζι από τον Θέμο Ρήγα


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Το μικρασιατικό γλυκό Σάμαλι μας προτείνει για το γιορτινό μας τραπέζι ο Θέμος Ρήγας. Μία συνταγή από τα παλιά και τόσο διαχρονική. Μία εύκολη συνταγή που ξετρελαίνει τους λάτρεις των σιροπιαστών.  


Υλικά:  

750 γρ. σιμιγδάλι

670 γρ. ζάχαρη

500 γρ. γιαούρτι

500 γρ. γάλα

1 κουταλιά του γλυκού σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

Ξύσμα πορτοκάλι από δύο λεμόνια

Ξύσμα πορτοκάλι από δύο πορτοκάλια  

1 βανίλια


Για το Σιρόπι

1.000 γρ. νερό

1.400 ζάχαρη

10 γρ. μαστίχα


Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αφού πρώτα στο σιμιγδάλι έχουμε ανακατέψει μπέικιν και σόδα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και ρίχνουμε το μίγμα σε ταψί. Το γλυκό μας μέσα στο ταψί δεν πρέπει να είναι πάνω από τρία δάχτυλα στο ύψος.

Ψήνουμε για 30 λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί σε μια κατσαρόλα να βράσουν για 2 λεπτά. Αποσύρουμε όταν είναι έτοιμο και σιροπιάζουμε αμέσως το γλυκό μας, σιγά-σιγά, ενώ είναι και εκείνο ζεστό.

Το Σάμαλι θα απορροφήσει όλο το σιρόπι. Μόλις κρυώσει το σκεπάζουμε και το αποθηκεύουμε εκτός ψυγείου μέχρι πέντε ημέρες.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση