iphone app
android app
iphone app android app
Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017
ΣΥΝΤΑΓΗ

Πασχαλινό αρνάκι στο φούρνο από τον Θέμο Ρήγα


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Αρνάκι στο φούρνο μας προτείνει ο Θέμος Ρήγας, μία κλασική, οικογενειακή συνταγή. Μόνο που αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη να ξεχωρίζει είναι οι μικρές παραλλαγές της. Αυτές είναι που κάνουν και τη διαφορά...


Υλικά:

Για την άλμη

2 λίτρα νερό

2 γρ. αλάτι

Για το αρνάκι

1 αρνίσιο μπουτάκι

2 σκελίδες σκόρδο

Πιπέρι, θυμάρι

100 γρ. μπέικον

Για τις πατάτες

1,5 κιλό πατάτες

αλάτι πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ή 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη  

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 λεμόνι το χυμό

Θυμάρι


Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε νερό με αλάτι και αφήνουμε τα κομμάτια αρνιού μέσα για έξι ώρες.

Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε τους προσθέτουμε πιπέρι τα τρίβαμε με ένα μαχαίρι και προσθέτουμε μέσα το σκόρδο και το μπέικον σε κομμάτια.

Κόβουμε τις πατάτες ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι και το θυμάρι ανακατεύουμε καλά. Τις τοποθετούμε σε ταψί προσθέτουμε το αρνί και διάσπαρτο βούτυρο.

Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 230 βαθμός Κελσίου και άλλα 60 λεπτά στους 190 βαθμούς Κελσίου. Πάντα ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια του αρνιού μπορεί να χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο ψήσιμο.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση