iphone app
android app
iphone app android app
Τρίτη 28 Μαρτίου 2017
ΧΑΛΒΑΣ

Κορμός με χαλβά


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Υλικά:

400 γρ. χαλβάς με βανίλιας, κομμένο σε κύβους 0.5 εκ.

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

200 γρ. μέλι

450 γρ. ταχίνι

200 γρ. φυστίκια αράπικα (peanuts) ολόκληρα


Εκτέλεση:

Βάζουμε τη σοκολάτα, σε ένα μεταλλικό μπολ, πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Την αφήνουμε να κρυώσει.

Στο ίδιο μπολ, ρίχνουμε μέσα το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε και τα φυστίκια ολόκληρα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε μέσα και το χαλβά κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε ελαφρά. Το χαλβά τον ρίχνουμε στο τέλος για να μη λιώσει.

Παράλληλα στρώνουμε μεβράνη σταυρωτά σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ μεγέθους 10 x 25 εκ.

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Αφήνουμε για 2 ώρες ή καλύτερα μια ολόκληρη νύχτα μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση