iphone app
android app
iphone app android app
Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017
ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΙΖΟΤΟ

Ο Θέμος προτείνει: Ριζότο με σουπιές και μαραθόριζα


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Άλλη μία συνταγή εύκολη και νηστίσιμη από τον Θέμο Ρήγα.

Υλικά:

400 γρ. ρύζι γλασέ

400 γρ. σουπιές καθαρισμένες

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

100 γρ. λευκό κρασί

1 τεμ. πράσο

1 ξερό κρεμμύδι

2 τεμ. φινόκιο

2 σκελίδα σκόρδο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών η νερό

200 γρ. γραβιέρα

100 γρ. βούτυρο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο, με μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τις σουπιές, κομμένες σε ροδέλες για 2 με 3 λεπτά, όχι παραπάνω. Τις αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σκόρδο φινόκιο σε ροδέλες, πράσο και κρεμμύδι ψιλοκομμένο, όταν μαραθούν προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνέχεια για 1 με 2 λεπτά σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σταδιακά.

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο (να κρατάει λίγο) προσθέτουμε την σουπιά αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε βούτυρο παγωμένο και τριμμένη γραβιέρα τρώγεται ζεστό.  

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση